• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sült almás puncs

Hozzávalók

  • egy citrom héja és leve
  • 900 ml gyümölcsös fehérbor
  • 600 ml almatea
  • 200 ml almalé
  • 60 g Koronás Kandiscukor
  • 1 rúd vanília
  • 3 rúd fahéj
  • 2 csillagánizs
  • 4 – 5 szegfűszeg
  • 3 db alma

Elkészítés

Hámozzuk meg a citromot, majd facsarjuk ki a levét. Melegítsük fel egy edényben a fehérbort, almateát és almalevet a citromhéjjal, citromlével és a kandiscukorral, de ne forraljuk fel. Adjuk hozzá a fűszereket egy teatartóban. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk szeletekre és adjuk a főzethez párolódni. Vegyük vissza a hőfokot, és hagyjuk egy órán át főni. Távolítsuk el a fűszereket és az almaszeleteket. Ízlés szerint almaborral is gazdagíthatjuk tálaláskor.

Tipp: tálaláskor a poharakba tehetünk fahéjat, rozmaringot vagy levendula ágat. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gin Basil Smash

Tojáslikőr kókusztejjel

Kurkumás Latte

Sütőtökös latte

Narancsos habos kakaó

Karácsonyi eggnog

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".