Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A citromokat meleg víz alatt alaposan megmossuk, végeiket levágjuk, és (héjával együtt) felkockázzuk (a magokat közben eltávolítjuk.) Vizet öntünk a felkockázott citromra, és egy vagy akár két teljes napig áztatjuk, naponta 2x cseréljük a vizet. Ennyi idő alatt a héj megpuhul, és keserű íze sokat enyhül. Lecsepegtetjük, és a citromot egy lábasba tesszük. Hozzáadunk 4 dl vizet, a befőzőcukrot és a vanília kikapart magjait, botmixerrel leturmixoljuk és felforraljuk. Forrástól számítva még további 5–8 percig főzzük, és még forrón steril üvegekbe tesszük.
Recept nyomtatás vagy megosztás