• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Vaníliás citromlekvár

Hozzávalók

  • 1,5 kg kezeletlen héjú citrom
  • 1 rúd vanília
  • 500 g Koronás Befőzőcukor 3:1

Elkészítés

A citromokat meleg víz alatt alaposan megmossuk, végeiket levágjuk, és (héjával együtt) felkockázzuk (a magokat közben eltávolítjuk.) Vizet öntünk a felkockázott citromra, és egy vagy akár két teljes napig áztatjuk, naponta 2x cseréljük a vizet. Ennyi idő alatt a héj megpuhul, és keserű íze sokat enyhül. Lecsepegtetjük, és a citromot egy lábasba tesszük. Hozzáadunk 4 dl vizet, a befőzőcukrot és a vanília kikapart magjait, botmixerrel leturmixoljuk és felforraljuk. Forrástól számítva még további 5–8 percig főzzük, és még forrón steril üvegekbe tesszük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fűszeres céklalekvár

Papayalekvár

Körtelekvár

Sütőtökös almalekvár

Vaníliás-gyömbéres sárgabarack­­lekvár

Mézeskalács illatú sárgabarack­dzsem

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2022 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".