• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Mákos kosárkák

Hozzávalók

  • 2 csomag friss leveles tészta
  • 30 dkg darált mák
  • 2 db alma
  • 1 evőkanál vaj
  • fél citrom reszelt héja
  • 2–3 evőkanál baracklekvár
  • 1 korty rum
  • 1 csipetnyi só
  • fél marék mazsola
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Melegítsük meg a vajat egy lábasban, majd tegyük bele a meghámozott és káposztareszelőn lereszelt almát. Pároljuk közepes lángon pár percig, míg az alma meg nem puhul, utána vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a darált mákot és a mazsolát. Fűszerezzük reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal, ízesítsük sóval, rummal és baracklekvárral, utána a tölteléket jó alaposan keverjük össze. Hajtsuk szét a két csomag leveles tésztát (ha mélyhűtöttet használunk, nyújtsuk ki három milliméter vékonyságúra), majd vágjuk 16 egyforma négyzetre (egy csomagból nyolc négyzetet vágjunk). Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel a muffin sütőformákat, majd béleljük ki a négyzetre vágott tésztával. Töltsük meg háromnegyedig a mákos töltelékkel, majd a tészta széleit kissé hajtsuk rá. Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük 20–25 percen keresztül. Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd szedjük ki a formából, és hintsük meg porcukorral.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sütőtökös muffin pókhálóval

Mákos-meggylekváros napraforgó sütemény

Citromos puszedli

Mini tejpite

Vaníliás kifli

Diórolád

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".