Fesztivál egyenlő esélyekkel/Az élmény mindenkinek ugyanaz

A fiatalok körében az egyik legmeghatározóbb nyári élmények között a fesztiválok szerepelnek, manapság szinte minden héten van egy-egy komolyabb rendezvény. A különböző stílusú megmozdulások felérnek egy több napos nonstop bulival. Az átélt élményből kiindulva a Magyar Cukor Zrt. gondolt egy nagyot és a Koronás Jótett Programján keresztül ismét egy nemes ügy mellé állt.

Ezúttal a Somogy Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületével együttműködve az EFOTT keretein belül vak és gyengénlátó fiataloknak szeretetett volna egy életre szóló koncertélmény adni, hogy testi nehézségük ellenére átélhessék a fesztiválok különleges hangulatát. A Szabó Balázs bandája koncert nemcsak azért volt különleges, mert egy fergeteges bulit táncolhattak át, hanem azért is, mert a zenekar tagjai a backstage-ben fogadta a különleges kis csapatot, akik feltehették személyes kérdéseiket és természetesen közös fotókat, szelfiket készíthettek a bandával.

A jótékonysági programban pedig a cukorgyár dolgozói önkéntesen kísérték a fiatalokat, így nemcsak a fiatalok, de munkatársaik is egy hatalmas élményben részesülhettek.

A Magyar Cukor Zrt.-nek a Koronás Jótett Program keretein belül már több hasonló megmozdulása is volt. Segített víz-innovációs eszközök beszerelésében a kaposvári óvodásoknak a város önkormányzatával karöltve, vagy anyagilag támogatta a helyi Humánszolgáltatás Gondnokság Bölcsődei Központját, hogy abból képesség és készségfejlesztő játékokat vásároljanak a város bölcsődéinek.

A Koronás Jótett Program hamarosan folytatódik…