• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Eper-gin lekvár

Hozzávalók

  • 1,5 kg friss eper
  • 1 bio citrom
  • 500 g Koronás Befőzőcukor 3:1
  • 50 ml gin

Elkészítés

Az epret megmossuk, és eltávolítjuk a szárát. A megmosott epret apró darabokra vágjuk, és a bio citrom levével és a befőzőcukorral egy edénybe tesszük, majd lefedjük, és a hűtőben 3 órán át állni hagyjuk, hogy a lé jól átjárja.

Az eper és a befőzőcukor keverékét botmixerrel pürésítjük. Az eperpürét felmelegítjük, és állandóan kevergetve 4 percig főzzük. Hozzáadjuk a gint, és összekeverjük.

Zselésedési próbát végzünk, és azonnal az előkészített, sterilizált üvegekbe töltjük.

Tipp: Ha nem szereti az eper apró magjait, feldolgozás előtt az epres befőzőcukor pürét egy sűrű szitán szűrje át.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Málnalekvár

Sütőben sült szilvalekvár

Sütőtökös almalekvár

Őszibarack­lekvár

Meggy-cseresznye lekvár

Áfonyalekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".