• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Almás-áfonyás muffin

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 8 dkg Koronás Kristálycukor
  • 18 dkg alma
  • 4 dkg aszalt áfonya
  • 13 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 dl almalé
  • 4 evőkanál áfonyalekvár
  • 4 evőkanál mascarpone

Elkészítés

A tojásokat a cukorral felhabosítjuk. Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. A vajat megolvasztjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojásos részhez adjuk a reszelt almát, az olvasztott vajat és az áfonyát, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Fakanállal összeforgatjuk és az almalével lazítjuk. Muffinsütőt papírkapszlikkal kibéleljük, majd a masszát kanállal beleadagoljuk. Szilikonos sütő esetében nem kell kapszlit használni. 180 fokos sütőben 30–35 perc alatt megsütjük. Az áfonyalekvárt a mascarponéval elkeverjük, majd a kihűlt muffinokra kenjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Citromos-málnás muffin

Fánkmuffin baracklekvárral töltve

Báránykás muffinok

Kókuszos muffin citromos cukormázzal

Zebramuffin csokikrémmel

Csokis muffin múmiák

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2022 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".