Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A puha vajat, étolajat és a kétféle cukrot robotgéppel habosítsuk ki. Mikor szép habos, további folyamatos habosítás mellett hozzáadhatjuk a két tojást, majd a sütőport, szódabikarbónát, szerecsendiót és a vaníliát is. Ezután mérjük bele a lisztet és a tejet, majd habosítsuk készre, míg teljesen sima, folyós tésztát nem kapunk.Töltsük háromnegyedig a formákat és 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre őket légkeverés nélkül. 15 percet hagyjuk hűlni őket, majd tetejük közepébe vájjunk kiskanállal vagy késsel egy mély lyukat a lekvárnak. Mielőtt beletöltjük a lekvárt, a tetejüket ecseteljük át olvasztott vajjal. Szórjuk meg vastagon a cukorral, amit úgy készítünk, hogy kristálycukrot kávédarálóval kicsit megőrlőünk. Így a kristálycukornál finomabb szemcséjű lesz, de még nem porcukor, hanem szemcsés cukor marad. Végül töltsük a mélyedésekbe a lekvárt.
Recept nyomtatás vagy megosztás