• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Banántorta

Hozzávalók

A morzs aljhoz

  • 150 g graham keksz
  • 35 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 80 g vaj

A krémhez

  • 5 g zselatin
  • 2 evőkanál tej
  • 30 g Koronás Kristálycukor
  • 3 db tojássárgája
  • 150 ml habtejszín
  • 1 teáskanál brandy
  • 50 g érett, összetört banán

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A morzsa alj hozzávalóit összedaráljuk egy konyhai aprítóban, majd lenyomkodjuk egy 17 cm átmérőjű, 3 cm magas piteformába. Az előmelegített sütőben 10–12 percen át sütjük, majd a megemelkedett közepét óvatosan letömörítjük egy pohár talpával, félretesszük kihűlni, majd akár a fagyasztóba is tehetjük. Mielőtt a krém belekerül, ki kell majd fordítani a formából. Egy kis tálba belemérjük a zselatinport és a tejet. Elkeverjük és félretesszük. Világosra kikeverjük egy nagyobb tálban a cukrot és a tojássárgát. 150 ml habtejszínt felforralunk, majd vékony sugárban hozzákeverjük a cukros tojássárgához. Ezt a keveréket vízgőz fölött addig keverjük, míg szépen bevonja a kanál alját. Levesszük a vízgőzről a keveréket, hozzáadjuk a tejben beáztatott zselatint, a brandy-t és az összetört banánt. Jól összekeverjük és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre, akár jeges vízbe állítva. Végül a másik 150 ml habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a krémalaphoz, és a krémet a formából kifordított morzsa tésztába töltjük. 1 óra hűtés után szeletelhető.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Vegán csokoládés-körtés sütemény

Duplacsoki torta

Rácsos cseresznye­torta

Nektarinos-mogyorós tarte

Narancsos-almás répatorta sajtkrémmel

Húsvéti fészkek

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".