• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Duplacsoki torta

Hozzávalók

A piskótához

  • 165 g liszt
  • 262 g Koronás Kristálycukor
  • 49 g holland kakaópor
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 2 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 nagy csipet só
  • 180 ml joghurt
  • 90 ml étolaj
  • 2 db kisebb tojás
  • 190 ml erős kávéfőzet

A tejcsokikrémhez

  • 220 g vaj
  • 320 g Koronás Porcukor
  • 50 g kakaópor
  • fél teáskanál só
  • 45 g joghurt

A díszítéshez

  • csokireszelék

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kivajazunk-kilisztezünk egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformát. Összekeverjük egy tálban a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és sót. Egy konyhai robotgépben magas fordulaton összedolgozzuk a joghurtot, az étolajat és a tojásokat. Hozzáadjuk az összekevert szárazanyagokat és a kávéfőzetet is. Egy híg, szinte folyékony masszát fogunk kapni. A formába öntve kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető, hogy átsült-e. Ha kisült, félretesszük kihűlni. A krémhez a vajat a legmagasabb fordulaton kihabosítjuk, majd lassú fordulatra véve adjuk hozzá a porcukrot, sót és kakaóport. Simára habosítjuk, majd beleöntjük a joghurtot, és magas fordulaton további 1 percig habosítjuk. Végül a kihűlt piskótát félbevágjuk, majd összetöltjük a csokoládékrémmel. Ezután kívül is bevonjuk a krémmel. Csokoládéreszelékkel díszítjük, majd 1-3 napra hűtőbe tesszük szeletelés előtt

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Túrós-mascarponés torta

bodzával és rózsaszirmokkal

Almás-diós torta

Málnás torta

Málnás csokoládé­mousse-torta

Diós répatorta

Fehércsokis torta barackkal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".