• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Birsalmás kosárka

Hozzávalók

  • 150 g margarin
  • 200 g liszt
  • 5 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet só
  • 3 db birsalma
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 csipet őrölt fahéj

Tetejére

  • Koronás Porcukor

Elkészítés

Egy keverőedénybe tegyük a lisztet és a sót. Késsel daraboljuk a lisztre a margarint, majd kézzel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a hideg vizet, és gyúrjuk alaposan össze. Tegyük hűtőbe, és pihentessük legalább egy órán keresztül. Közben készítsük el a birsalmás tölteléket. Hámozzuk meg a birsalmákat, majd a magházát és a körülötte lévő porcos részt is metsszük ki, majd szeleteljük fel vékony darabokra. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a vajat, tegyük bele a felszeletelt birsalmát. Szórjuk rá a cukrot és a csipetnyi őrölt fahéjat. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a saját levét el nem fövi, és az almadarabok lekvárszerűen krémesek nem lesznek. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. A tésztát borítsuk liszttel meghintett deszkára, majd nyújtsuk ki két milliméter vastagságúra. Szúrjuk ki nagy pogácsaszaggatóval, vagy kisebb méretű üvegtálkával, majd béleljük ki a tésztával, vajjal kikent és liszttel meghintett muffin sütőformát. Töltsük meg a megpárolt birsalmás töltelékkel, tetejére helyezzünk kisebb méretű, kiszúrt kerek tésztalapokat, és széleiket jól nyomkodjuk össze, hogy összezáródjanak. Tegyük sütőlapra, és meleg sütőben 160 fokon süssük körülbelül 35–40 percen keresztül (légkeveréses sütő). Ha elkészült, óvatosan szedjük ki a formából, tegyük tányérokra, és a tetejét szórjuk meg porcukorral.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Céklás teasütemény

Kaiser smarni

Csibekalács

Kakaós-diós keksz

pohártalp mintával

Almakompót fahéjas krémmel

Tojásmentes rebarbara-eper felfújt

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".