• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Mogyorós csokiszelet

Hozzávalók

Egy adaghoz:

  • 250 g vaj
  • 200 g étcsokoládé
  • 3 tojás
  • 130 g Koronás Aranybarna Cukor
  • egy narancs reszelt héja
  • 40 g kukoricaliszt
  • 150 g darált mogyoró
  • 50 g forró ribizli (vagy egyéb) lekvár
  • 100 g mogyoró

Elkészítés

Lassan olvasszuk fel a vajat és az étcsokoládét  vízfürdő felett, és hagyjuk kissé kihűlni.

A tojásokat, a barnacukorral és a reszelt narancshéjjal keverjük ki habosra (kb. 7 perc), majd adjuk hozzá a vajas keveréket, és jól dolgozzuk össze. A kukoricalisztet keverjük össze a darált mogyoróval, majd adjuk a tésztához. Kb. 2 cm magasan terítsük el a tésztát egy tepsiben.

180°C-ra előmelegített sütőben (felső/alsó hőfokon) a középső rácson kb. 25 percig sütjük.

Ha kihűlt, forró ribizli lekvárral kenjük meg vastagon, majd felszeletelés után szórjuk meg mogyoróval.
 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokoládés-diós kalács

Duplacsokis-narancsos cantuccini

Almás-diós falatok

Rizskoch

Almás pite muffin

Csokoládés brownie karamell­habbal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".