• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Bogyós gyümölcsös-bodzás muffin

Hozzávalók

Hozzávalók a muffinokhoz:
- 200 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna (helyettesíthető sütőporral)
- egy csipet só
- 150 g Koronás Porcukor
- 120 g olaj
- 2 szobahőmérsékletű tojás
- 2 evőkanál bodzaszörp
- 100 g szobahőmérsékletű tej
- 150 g vegyes bogyós gyümölcs (tetszés szerint)
- 2 evőkanál liszt a gyümölcsök meghintésére

Hozzávalók a krémhez:
- 200 g puha vaj
- 150 g Koronás Porcukor
- 400 g szobahőmérsékletű krémsajt
- 4 evőkanál bodzaszörp
- 3 evőkanál citromlé
- Élelmiszer színezék (opcionális)
- Friss bogyós gyümölcsök és szárított virágok a díszítéshez

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra (350 °F), légkeveréses funkcióval, és helyezzünk papírmuffin kapszlikat egy 12 darabos muffinforma mélyedéseibe.
2. Mossuk meg a bogyós gyümölcsöket, tisztítsuk meg őket, és szükség szerint vágjuk kis kockákra.
3. A muffinokhoz a száraz hozzávalókat egy keverőtálba tesszük, és jól összekeverjük.
4. Egy másik tálban a folyékony hozzávalókat összekeverjük.
5. A folyékony hozzávalókat hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, és sima tésztát keverünk.
6. A bogyós gyümölcsöket összekeverjük a liszttel, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
7. Egy fagylaltadagoló kanál segítségével vagy két kanállal egyenletesen elosztjuk a tésztát a muffin kapszlikban, majd előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig aranybarnára sütjük.
8. A krémhez a puha vajat a porcukorral körülbelül 5-7 percig fehér és krémes állagúra keverjük.
9. A szobahőmérsékletű krémsajtot kanalanként hozzáadjuk, majd belekeverjük a bodzaszörpöt és a citromlevet.
10. Ha szeretnénk, színezzük meg a krémet, majd töltsük egy csillagcsúcsos habzsákba.
11. A kihűlt muffinokra körkörös mozdulatokkal, kívülről befelé haladva díszítjük a krémmel.
12. Friss bogyós gyümölcsökkel és szárított virágokkal díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres muffin

Bogyós gyümölcsös-bodzás muffin

Áfonyás-kukoricás muffin áfonyás mascarpone krémmel

Fánkmuffin baracklekvárral töltve

Báránykás muffinok

Szilvás-csokis-kávés muffin

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".