• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Citromos-diós linzer

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 5 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

A vajat almareszelőn lereszeljük és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Összegyúrjuk a tésztát és fóliába csomagolva fél órát hűtjük. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket távol egymástól, nehogy összenőjenek. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével és a megkent oldalukat a cukorral elkevert őrölt dióval megszórjuk. 200 fokon aranyszínűre sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Vaníliás csillag glazúrral

Málnás zabszelet

Körte tiramisu

Gesztenyés fehércsoki-szalámi

Karácsonyi karamelles, fehércsokis piskótatekercs

Panforte, olasz csokoládés sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".