• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés-diós kalács

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 3 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 dkg élesztő
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej

A töltelékhez

  • 25 dkg darált dió
  • 4 dkg kakaó
  • 6 dkg Koronás Porcukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg étcsokoládé apróra vágva
  • 1 db tojás

Elkészítés

A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, olvasztott vajat, tojást, tejet és alaposan kidagasztjuk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk a tésztát, hogy a gázbuborékok távozzanak belőle, két részre osztjuk és lisztezett felületen kb. 30x40 cm-esre nyújtjuk. A tojást a vajjal összekeverjük és megkenjük a tésztát, megszórjuk a darált dió, csoki keverékével és porcukorral megszórjuk és mint a rétest feltekerjük. Egy sütőpapírral bélelt kenyérformába helyezzük U alakban a tésztát. A másik résszel is elvégezzük ezt, azt a tésztát ellentétesen tesszük az U alakra. 20 percet kelesztjük, majd a maradék tojás és vaj keverékével megkenjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirul a teteje, tegyünk rá alufóliát. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos répakuglóf

Túrófánk

Karácsonyi karamelles, fehércsokis piskótatekercs

Diós-nugátos kekszek

Mákos vaníliás kifli

Éclair tojáslikőrös tejszínhabbal töltve

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".