Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
2 tekercs / kb. 40 darab
Kekszes massza
Kókuszos krém
A kókuszos töltelékhez a tejet egy edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, és rövid ideig forraljuk. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a puha búzadarát, amíg a keverék búzadara pudinggá sűrűsödik. Ez nagyon gyorsan megtörténik, ezért mindenképpen keverjük folyamatosan. Amint a keverék besűrűsödik, kapcsoljuk ki főzőlapot, vagy vegyük le a keveréket a forró főzőlapról. Végül keverjük bele a kókuszreszeléket.
A csokoládébevonat elkészítéséhez finomra törjük a vajas kekszet - ezt konyhai robotgépben vagy fagyasztózacskóban egy sodrófával is megtehetjük - csak erősen meg kell nyomkodni.
Az összetört kekszet, a sütőkakaót és a cukrot egy tálba tesszük, és apránként hozzáadagoljuk a tejet. Újra és újra átkeverjük, akár a kezünkkel is segíthetünk - a keveréknek könnyen gyúrhatónak kell lennie, és nem szabad túl száraznak vagy túl nedvesnek lennie. Ha jó, gyúrható állagot értünk el, a masszát golyóvá formázzuk, és az egészet egy nagy réteg fóliára helyezzük. Lefejük egy második réteg fóliával, és tésztahenger vagy sodrófa segítségével nagy téglalap alakúra nyújtjuk. A réteg vastagsága körülbelül 5 mm legyen. A felső fóliaréteget eltávolítjuk.
Rákanalazzuk a kókuszos tölteléket. A hosszú oldaltól kezdve, az alján lévő fólia segítségével szorosan feltekerjük, mint egy roládot. A tekercset legalább 60 percig hűtőbe tesszük - de a legjobb egy éjszakán át hűteni.
Amikor kihűlt, éles késsel vékonyan felkarikázzuk, és azonnal tálaljuk.
Copyright: Mei liabste Speis
Recept nyomtatás vagy megosztás