• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés palacsintatorta

Hozzávalók

A palacsintatésztához

  • 360 g búzaliszt
  • 720 ml tej
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 csipet só
  • 2 nagy csipet Koronás Kristálycukor

A krémhez

  • 350 g étcsoki
  • 200 ml habtejszín
  • 40 g Koronás Porcukor

Elkészítés

Először egy tálban a palacsinta hozzávalóit simára keverjük. Ha csomós lenne, botmixerrel simára turmixoljuk. 20 percig hagyjuk állni a palacsinta tésztát, majd átkeverjük, és kb. 15 darab vékony palacsintát sütünk belőle. A kisült palacsintákat egymásra halmozva, lefóliázva, hűtőbe tesszük legalább egy órára, míg teljesen kihűlnek. Amíg hűlnek a palacsinták, a töltelékhez felolvasztjuk az étcsokoládét, a tejszínt pedig felforraljuk a porcukorral. Amikor a csokoládé már felolvadt és a cukros tejszín forrásban van, folyamatos keverés közben a tejszínt a csokoládéhoz csurgatjuk. Folyamatosan keverjük egy fakanállal, míg szép fényes, egyenletes krémet kapunk. Az így kapott krémet félretesszük, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Ha a palacsinták és a krém is kihűlt, összetöltjük a palacsintákat a krémmel. Minden palacsintára csak egy bő evőkanál csokikrém kerül, amelyet vékonyan el kell teríteni rajta. Az összetöltött palacsintatortát minimum 1 órára hűtőbe tesszük szeletelés előtt. Míg a krém nem kötött meg teljesen, nem lehet felvágni a tortát.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Málnás torta

Dupla csokikrémes torta

Mákos sajttorta málnazselével

Epres-Nutellás torta

Almás-diós torta

Fehércsokis torta barackkal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".