• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós-baracklekváros csigatorta

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 8 dkg Koronás Kristálycukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 30 dkg baracklekvár
  • 15 dkg darált dió

A kenéshez

  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál Koronás Porcukor

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott tejet, a vajat, a sót, cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és a tojást ráütjük. Alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. A baracklekvárral megkenjük, a darált dióval megszórjuk és a hosszabbik oldalánál fogva, mint a rétest feltekerjük. Kétujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos formába rendezzük őket, fél órát kelesztjük még. A tejet meglangyosítjuk, villával felhabosítjuk kicsit benne a tojást, hozzáadjuk a porcukrot és a csigákat meglocsoljuk az édes, tojásos tejjel és 180 fokon pirosra sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tejberizs­torta levendulás barack­röszterrel

Epres, rebarbarás túrótorta

Rácsos cseresznye­torta

Eper mousse torta

Banántorta

Kókuszos habcsóktorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".