• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós búrkifli

Hozzávalók

A tésztához

  • 400 g leveles tészta (élesztő nélküli)

A töltelékhez

  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 10 dkg darált dió

A felületre

  • 1 db tojás
  • 15 g dió
  • 15 g Koronás Porcukor

Elkészítés

A tésztát 30x60 cm-es és 2 mm-es téglalappá nyújtom. A tojásfehérjét felverem a cukorral, és belekeverem a darált diót. A kinyújtott tésztát kétfelé osztom, két 15x60cm-es csíkká. A csíkok alsó harmadára habzsák segítségével hosszában rányomom a tölteléket. A felső részét tojással megkenem. Feltekerem a tésztát. A csíkokat 3 egyenlő részre vágom, így jön ki a 6 db kifli. Sütőpapíros lemezre teszem. Tojással megkenem a tetejét és megszórom dióval. 200 fokon kb. 20 percig sütöm. Porcukorral díszítem.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Zabpelyhes-meggyes sütemény

Hasselback almás-mandulás sütemény

Mogyoróvajas szaloncukor

Lekváros bukta

Magvas gyümölcskenyér

Málnás sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".