• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós-karamelles pite tészta­­csillagokkal

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 5 dkg Koronás Porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 40 dkg dió
  • 30 dkg Koronás Kristálycukor
  • 8 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál jégcukor vagy dekorcukor a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához a lisztet a hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, csipet sót és amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük fél órára. Közben a cukrot alacsony láng felett karamellizáljuk, hozzákeverjük a vajat és a meleg tejszínt, végül a durvára vágott diót. Narancs héját reszeljük hozzá. Lisztezett felületen akkorára nyújtjuk a tésztát, hogy egy 26 cm-es piteformán túllógjon. A felesleget levágjuk. A tésztát villával megböködjük, majd sütőpapírral leborítjuk és nehezékkel sütjük 20 percet. A nehezéket leszedjük és a karamelles diót beletöltjük. A maradék tésztából csillagokat szaggatunk, tojás sárgájával lekenjük és jégcukorral megszórjuk. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Jégcukor helyett sütés után használhatunk bármilyen dekorcukrot a díszítéshez.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Brownie avokádóval

Gluténmentes

Diós-nugátos kekszek

Ropogós puffasztott rizs-oreo szelet

Citromos pite fánk

a sütőből

Kaiser smarni

Marcipános aszalt szilvás stollen

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".