• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres charlotte

Hozzávalók

Az omlós tészta alaphoz

  • 300 g búzafinomliszt
  • 200 g hideg vaj
  • 100 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

A piskótaroládhoz

  • 3 tojás
  • 130 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 120 g búzafinomliszt
  • 2 evőkanál sütőpor
  • Egy kevés Koronás Porcukor

A töltelékhez

  • 2 csomag 20%-os túró
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 300 g eper a krémhez
  • 200 g apró kockákra vágott eper a díszítéshez

Elkészítés

Az omlós tésztához az összes hozzávalót gyorsan sima tésztává gyúrjuk, és fóliába csomagolva a hűtőben 60 percig pihentetjük.

A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral habosra verjük (10 perc). A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egy fakanállal óvatosan belekeverjük a lisztet és a sütőport. Végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. 200 fokos forró levegőn kb. 11-12 percig sütjük.

Kiterítünk egy konyharuhát, és enyhén megszórjuk porcukorral. A piskótát még forrón, óvatosan kifordítjuk a konyharuhára, eltávolítjuk a sütőpapírt, és azonnal feltekerjük. Miután a tészta kihűlt, megtöltjük a túrókrémmel.

A töltelékhez a túrót és a cukrot jól összekeverjük, majd belekeverjük az epret.

Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, és egy tepsibe vagy sütőedénybe helyezzük. A peremnek kb. 3 cm magasnak kell lennie. Tegyünk a tetejére sütőpapírt, és szórjunk rá rizst vagy lencsét, hogy "vakon" süthessük. 180 fokos forró levegőn 12 percig sütjük. Amint a tészta és a rolád is kihűlt, először megkenjük az alapot a krémmel (kb. 0,5 cm vastagon). Majd a roládot szeletekre vágjuk, és a tepsiben szorosan egymás mellé rétegezzük őket. A hézagokat kitöltjük az eperkockákkal. 60 percig hűtjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Marcipános-lekváros leveles

Almás rétes kuglóf

5 hozzávalós málnás kosárka

Mákos golyók lekvárral

Toffee karamell-almás süti

Békaszáj süti

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".