• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós márvány

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg Koronás Kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 4 db tojás
  • 1 db narancs
  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 1 teáskanál instant kávé
  • fél marék dió
  • 1 csipetnyi só

Elkészítés

Tegyük a szobahőmérsékletű margarint egy keverőtálba, majd elektromos habverővel keverjük pár perc alatt habosra. Szórjuk bele a cukrot, csipetnyi sót, majd további pár percig habosítsuk. Egyenként üssük a margarinos keverékbe a tojásokat, tegyük hozzá a narancs lereszelt héját, valamint a kifacsart levét és jól dolgozzuk össze. Egy kis tálba mérjük ki a lisztet, kanalazzuk rá a sütőport és a szódabikarbónát. Kis adagokban, állandóan kevergetve dolgozzuk a lisztes keveréket a margarinos masszához, majd szórjuk hozzá az egész szemű tisztított diót. Kenjünk ki margarinnal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tepsit vagy egy másfél literes tégla alakú sütőformát. Töltsük a massza háromnegyed részét a sütőedénybe, majd a maradék tésztához keverjük hozzá az instant kávét és a mogyorókrémet. Kanalazzuk foltokban a tészta tetejére, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 35–40 percen keresztül. Ha elkészült hagyjuk kissé kihűlni, vágjuk kockákra vagy szeletekre, tetejét porcukorral hintsük meg.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sárgabarackgombócos ekler fánk

Pisztáciás kuglóf

Pudingos szív túrós tésztából

Vaníliás korongok csokikrémmel és cukormázzal

Kakaós croissant

fahéjjal és nádcukorral

Tejbegríz­gombóc

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".