• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • csipet só
  • kevés hideg víz
  • 1 alma
  • 3 szilva
  • 1 füge
  • 8–10 szem szőlő
  • 5 dkg törökmogyoró durvára vágva
  • 1 evőkanál Koronás Porcukor
  • fél teáskanál fahéj

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, a kockázott hideg vajat és robotgéppel összeállítjuk a tésztát. Ha kell, néhány evőkanál hideg vizet adunk hozzá. Fóliába csomagoljuk 1 órát hűtjük.

A gyümölcsöket megmossuk, az almát és a szilvát vékony cikkekre vágjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd a közepére halmozzuk a gyümölcsöket, megszórjuk mogyoróval és a fahéjas cukorral. A szélét egy kissé a gyümölcsökre hajtjuk, majd 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor porcukorral szórjuk. Jól megy hozzá a vanília fagyi.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Citromos-ricottás rizsfelfújt

Nektarinos-diós Lepény

Narancsos-joghurtos tésztatorony

Gesztenyés csokoládéfelfújt

Kávélikőrös golyók

Barack­lekváros-csokis babka

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2022 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".