• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós muffin

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 10 dkg Barna Nád Kristálycukor
  • 15 dkg dió pirítva és durvára vágva
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 teáskanál fahéj

Elkészítés

A dióbelet száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd késsel durvára vágjuk. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk. A sütőporral, a dióval és a fahéjjal elkeverjük a lisztet, majd fakanállal beleforgatjuk a tojásos részbe. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejjel lazítjuk. Muffinsütőt papírkapszlikkal kibéleljük, majd a masszát kanállal beleadagoljuk. Szilikonos sütő esetében nem kell kapszlit használni. A muffinok tetejét fél diókkal díszítjük. 180 fokos sütőben 30–35 perc alatt megsütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csirkés muffin

Diós muffin

Mandulás-banános muffin

Marcipános muffin

Mákos muffin citrommázzal

Pörkölt mandulás cupcake

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".