• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós répatorta

Hozzávalók

  • 150 g Koronás Porcukor
  • 5 tojás
  • 2 ek. rum
  • 250 g darált dió
  • 250 g finomra reszelt répa
  • 100 g liszt (teljes kiőrlésű)
  • ½ cs. sütőpor
  • egy kevés citrom vagy narancslé 
  • tejszínhab vagy túrókrém a betöltéshez, díszítéshez

 

Elkészítés

Válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjét verjük krémes habbá. A tojássárgákat porcukorral vagy barnacukorral keverjük habosra (10 perc). Óvatosan keverjük hozzá a rumot, a diót és a reszelt sárgarépát. A lisztet szitáljuk át a sütőporral, és a tojásfehérjével felváltva keverjük tojássárgás, répás krémhez. A masszát öntsük kivajazott, lisztezett tepsibe, és süssük 170°C-on kb 50 percig.

A tortát kifordítjuk a formából, meglocsoljuk citrom- vagy narancslével, félbe vágjuk és megtöltjük tetszés szerint felvert, cukrozott tejszínhabbal vagy túrókrémmel.

Túrókrém:

250 g túrót , 40 g barnacukrot és egy citrom levét összekeverünk, majd óvatosan hozzáforgatunk 250 ml habbá vert tejszínt.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szőlős, boros sült palacsinta

Húsvéti mazsolás kenyér

Fekete-erdő tartlet

Nektarinos-diós Lepény

Meggyes torta

Citromrolád

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".