• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Citromrolád

Hozzávalók

A lemon curd-höz

  • 2 db citrom leve és héja
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 50 g vaj
  • 2 db tojás

A piskótához

  • 2 db tojás
  • 175 g Koronás Kristálycukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • fél citrom reszelt héja
  • 0,3 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 105 g liszt

A töltelékhez

  • 250 ml behűtött habtejszín
  • 3 evőkanál Koronás Porcukor
  • 185 g lemon curd

Elkészítés

A lemon curd-höz a citrom reszelt héját és levét a cukorral és a vajjal vízgőz fölé tesszük. Mikor megolvadt a vaj, hozzákeverjük a kikevert tojásokat is, és folyamatos keverés mellett főzzük vízgőz fölött, míg sűrű lesz. Ekkor levesszük, majd félretesszük hűlni. Előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. A tojásokat elkezdjük habosítani magas fordulaton, majd 2 perc után hozzájuk adjuk a cukrot, a citromlevet és citromhéjat. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sót és sütőport, majd a tojáshoz adjuk. Egy egészen híg, folyós masszát kapunk. Egy spatulával elterítjük a sütőpapíron, majd 8-10 perc alatt készre sütjük. Egy nagyon vékony lap lesz belőle. Amikor kisült a lap, vékonyan leporcukrozzuk a teljes felületét, majd átfordítjuk egy másik sütőpapírra. Így mindkét felét sütőpapír fedi. Így hagyjuk kihűlni. Ha a lap kihűlt, a behűtött habtejszínt habbá verjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lemon curd-öt. Ezt a krémet egyenletesen elterítjük a piskótán, majd feltekerjük, és betesszük a hűtőbe 1–2 napra.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Baracklekváros golyók cukormázzal

Epres-marcipános szelet

Mandulás tallér csokival

Diós-karamelles pite tészta­­csillagokkal

Epres-rebarbarás túrótekercs

Banánkenyér

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".