• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós répatorta narancsos krémmel

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 75 g Barna Nád Kristálycukor
  • 70 ml étolaj
  • 150 g répa (reszelve)
  • 100 g búzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 50 g dióbél felaprítva

A tetejére:

  • 100 g mascarpone
  • 1 narancs reszelt héja
  • 30 g Koronás Porcukor
  • 50 g dióbél felaprítva

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk-kilisztezünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. A tojást kikeverjük a Barna Nád Kristálycukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a reszelt répát, és összekeverjük. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat, majd az egészet a répás keverékhez adjuk. Összedolgozzuk, úgy, hogy közben a felaprított diót is beleszórjuk. A masszát a tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk, és kb. 30–35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával teszteljük. Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl. A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a narancshéjjal, és elsimítjuk a torta tetején. Díszítésként aprított diót szórunk rá, és tálalásig hűvös helyen tartjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Koronás Cukor karácsonyi sütemény

Mandulás áfonyás torta fehércsokis krémmel

Rumos-narancsos kókusztorta

Írkávés sajttorta

Túrókrémes palacsintatorta

Banános-kókuszos fordított torta

Epres, rebarbarás túrótorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".