• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós répatorta

Hozzávalók

  • 150 g Koronás Porcukor
  • 5 tojás
  • 2 ek. rum
  • 250 g darált dió
  • 250 g finomra reszelt répa
  • 100 g liszt (teljes kiőrlésű)
  • ½ cs. sütőpor
  • egy kevés citrom vagy narancslé 
  • tejszínhab vagy túrókrém a betöltéshez, díszítéshez

 

Elkészítés

Válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjét verjük krémes habbá. A tojássárgákat porcukorral vagy barnacukorral keverjük habosra (10 perc). Óvatosan keverjük hozzá a rumot, a diót és a reszelt sárgarépát. A lisztet szitáljuk át a sütőporral, és a tojásfehérjével felváltva keverjük tojássárgás, répás krémhez. A masszát öntsük kivajazott, lisztezett tepsibe, és süssük 170°C-on kb 50 percig.

A tortát kifordítjuk a formából, meglocsoljuk citrom- vagy narancslével, félbe vágjuk és megtöltjük tetszés szerint felvert, cukrozott tejszínhabbal vagy túrókrémmel.

Túrókrém:

250 g túrót , 40 g barnacukrot és egy citrom levét összekeverünk, majd óvatosan hozzáforgatunk 250 ml habbá vert tejszínt.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Hot Cross Bun

Éclair tojáslikőrös tejszínhabbal töltve

Képviselőfánk

Pudingos szív túrós tésztából

Szilvás-barackos galette

Churros-spanyol fánk

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".