Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Adagok száma: 12
Elkészítési idő: 60 perc (hűtési idő nélkül)
A mákos piskótához:
A krémhez:
Az összeállításhoz:
A mákos piskóta:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat a cukorral 15 percig keverjük.
A lisztet összekeverjük a mákkal és a sütőporral, majd óvatosan beleforgatjuk.
A tésztát a rugós formába öntjük, és kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Egy késsel óvatosan elválasztjuk a piskótát a tortaforma szélétől, és kivesszük.
Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen három részbe vágjuk.
A krém:
A tejszínt kemény habbá verjük és lehűtjük.
A zselatinlapokat 5 percig hideg vízben áztatjuk.
Összekeverjük a mascarponét, a túrót, a citromlevet és a vaníliás cukrot.
A zselatinlapokat jól kinyomkodjuk, és közepes lángon felolvasztjuk.
5 evőkanál mascarponés túrókrémet az olvasztott zselatinhoz adunk, és elkeverjük. Majd visszatesszük a krém többi részéhez.
Óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A krém 1/3-át félretesszük.
A maradék krémhez hozzáadjuk az áfonyalekvár felét. Az így elkészített krémnek a felét ismét félretesszük.
A másik feléhez hozzákeverjük az áfonyalekvár maradékát.
Összeállítás:
A mákos piskóta alsó rétegét egy (forgatható) tortalapra helyezzük. Köré teszünk egy tortakarikát.
Félreteszünk 4 evőkanál sötétlila krémet, a többit egyenletesen eloszlatjuk a piskótaalapon.
Ráhelyezzük a második réteg piskótát, és enyhén lenyomkodjuk. Erre az alapra levendulaszirupot kenünk, majd rákenjük a világos lila krémet. Ebből a krémből ismét tartalékoljunk 4 evőkanálnyit.
A mákos piskóta felső rétegét a lila krém tetejére helyezzük, és enyhén lenyomkodjuk. A fehér krémet egyenletesen, kb. 0,5 cm vastagon a felső piskóta rétegre kenjük.
A tortát legalább 4 órán át hűtjük. A maradék krémet is lehűtjük.
Levesszük a tortakarikát.
A maradék sötétlila krémet nagyjából a torta szélének alsó harmadára kenjük. A világos lila krémet durván a középső harmadra, a fehér krémet pedig a felső harmadra kenjük.
Miközben forgatjuk a tortalapot, óvatosan mozgassunk egy torta spatulát a torta széle mentén. Így jönnek létre az egymásba futó krémrétegek.
A tortát tetszés szerint friss áfonyával, levendulavirággal és rozmaringgal díszítjük, és megszórjuk porcukorral.
Tipp: A levendula szerelmesei 3 evőkanál (vagy akár több) levendula szirupot keverhetnek a krémbe.
Recept nyomtatás vagy megosztás