Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az epret megmossuk, és eltávolítjuk a szárát. A megmosott epret apró darabokra vágjuk, és a bio citrom levével és a befőzőcukorral egy edénybe tesszük, majd lefedjük, és a hűtőben 3 órán át állni hagyjuk, hogy a lé jól átjárja.
Az eper és a befőzőcukor keverékét botmixerrel pürésítjük. Az eperpürét felmelegítjük, és állandóan kevergetve 4 percig főzzük. Hozzáadjuk a gint, és összekeverjük.
Zselésedési próbát végzünk, és azonnal az előkészített, sterilizált üvegekbe töltjük.
Tipp: Ha nem szereti az eper apró magjait, feldolgozás előtt az epres befőzőcukor pürét egy sűrű szitán szűrje át.
Recept nyomtatás vagy megosztás