• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Eper-menta szörp

Hozzávalók

Mennyiség: 1 liter szirup
Elkészítési idő: 50 perc

  • 1000 g eper
  • 500 ml víz
  • 1000 g Koronás Szirupcukor bogyós és csonthéjas gyümölcsökhöz
  • 1/2 marék borsmentalevél

Elkészítés

Az epret megmossuk, a szárát eltávolítjuk, és félbe vágjuk.

A vízzel együtt egy lábasba tesszük, felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A kihűlt keveréket összekeverjük a cukorral, és egy éjszakán át hűvös helyen áztatjuk.

A keveréket egy finom szitán keresztül egy edénybe öntjük.

A borsmentaleveleket durvára vágjuk, beletesszük egy eldobható fűszerzacskóba, és az edénybe tesszük. Felforraljuk a szirupot, majd 3 percig főzzük.

Kivesszük a fűszerzacskót, és a szirupot azonnal az előkészített üvegekbe töltjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Réti szirup

Sárgabarack­szörp

Mentás narancsszörp

Gyömbéres narancsszörp

Mohito szirup

Gránátalma-narancs szörp

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".