• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Eper mousse torta

Hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje
  • 4 db tojássárgája
  • 80 g Koronás Kristálycukor
  • 100 g búzaliszt
  • 1 csipetnyi só
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 50 ml víz
  • 3 db tojássárgája
  • 160 ml tejszínhab
  • 6 db lapzselatin
  • 300 g eper

Elkészítés

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverés nélkül. A tojásfehérjéket a kristálycukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd a lisztet is. Addig keverjük, míg sima masszát nem kapunk. A karikába tesszük a masszát, elsimítjuk és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük a „fél” karikát. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ez minimum 1 óra. Ha kihűlt a karika, elkészítjük a krémet. Ehhez először a tejszínhabot verjük kemény habbá, majd tegyük be a hűtőbe, később fog kelleni. A tojássárgákat önmagukban elkezdjük habosítani robotgéppel, közben a cukrot és a vizet feltesszük főni. Mikor már 3–4 perce fő a cukros víz, vékony sugárban folyamatos habosítás mellett a tojássárgához csurgatjuk és addig habosítjuk, míg szobahőmérsékletre hűl a keverék. Ez kb. 10 perc. Ekkor az epreket turmixoljuk össze pürévé. Adjuk hozzá a beáztatott, kifacsart, megmelegített zselatint is. Végül a kihűlt cukros tojássárgához keverjük hozzá a zselatinos eperpürét, majd forgassuk bele a tejszínhabot is. Az így kapott krémet egyenletesen terítsük el a karikában a piskótán, majd minimum 2 órára tegyük a hűtőbe. Friss eperrel díszítve fogyasszuk.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Joghurttorta málnával, barackkal

Mákos sajttorta málnazselével

Fordított karamellás körtetorta

Húsvéti répatorta

Körtés túrótorta

Írkávés sajttorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".