• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Eperpite

Hozzávalók

  • 75 g Koronás Porcukor
  • 150 g vaj
  • 225 g liszt
  • 200 g Koronás Kristálycukor
  • 35 g keményítő
  • 190 ml víz
  • 120 g eper
  • 0,4 kg eper

Elkészítés

Először a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd folpackba csomagolva 20 percre tegyük a hűtőbe. Míg hűl, a felrakáshoz való epreket szárazzuk le és vágjuk félbe. Mikor eleget állt a a tészta a hűtőben, nyújtsuk ki kb. 2–3 mm vastagra és egy 23 cm átmérőjű tortaforma alját béleljük ki, szurkáljuk meg villával, illetve ízlésünk szerint 1–2 cm magas peremet készítsünk bele a tésztából. Alufóliából készítsünk egy gyűrűt belülre, ami az 1–2 cm magas peremet megtartja a sütőben, hogy ne boruljon be töltelék híjján. Így a tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, vagy míg aranybarna nem lesz. Mikor a tészta kisült, kihűlt, szorosan rakjuk tele a felezett eprekkel. Most a szósz következik. A hozzávalók közül először a cukrot és a keményítőt keverjük össze, majd adjunk hozzá mindent és botmixerrel turmixoljuk simára. A tűzhelyre téve addig főzzük kis lángon, folyamatosan keverve, míg sűrűn folyóssá nem válik. Ha túlfőzzük, kemény lesz, mint a puding és nem tudjuk majd az eprekre önteni. A szép sűrűn folyósra főzött „szószt” egy evőkanállal csurgassuk a tésztába felrakott eprekre úgy, hogy mindenütt fedje az epreket, de szépen becsurogjon alájuk is. Akkor szép, ha fedi az eperszemeket teljesen, de nem lepi el azokat, hanem szépen látszik minden eperszem alakja a felületen. Egy éjszakára tegyük a hűtőbe kihűlni és már szeletelhetjük is.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokoládés brownie karamell­habbal

Eperpite

Áfonyás sajttorta Babka

Babka

Diós krémes süti

Brownie

szezámmaggal

Diós-karamelles pite tészta­­csillagokkal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".