• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres csokis minipite

Hozzávalók

  • 200 g hideg vaj
  • 300 g búzaliszt
  • 20 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 50 g Koronás porcukor
  • 30 g Barna Nád Kristálycukor
  • 1 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 300 ml habtejszín (nem felverve)
  • 40 g Barna Nád Kristálycukor
  • 300 g étcsokoládé

A tetejére:

  • 150 g eper

Elkészítés

A tésztához a vajat felkockázzuk, a lisztet, a sót, a kakaóport és a cukrokat összeforgatjuk. Elmorzsoljuk a vajat a lisztes keverékkel, majd a tojássárgáját is hozzáadva gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy órára. A hűtőből elővett tésztát 3–4 mm vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a mini (kb. 10–12 cm átmérőjű) piteformákat, a széleket letépkedjük. Villával megszurkáljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben vakon sütjük 12–15 percig. (Tehetünk rá súlyt is, akkor 10 percig súllyal, majd további 5 percig súly nélkül sütjük.). Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl. A töltelékhez egy kisebb lábasban felmelegítjük a tejszínt, hozzáadjuk a Barna Nád Kristálycukrot, majd beletördeljük a csokoládét, és kevergetjük, míg teljesen elolvad. Hűlni hagyjuk, majd ha már langyosra hűlt, ezzel töltjük meg a kakaós tésztakosarakat. Hűtőbe tesszük 2–3 órára, majd közvetlenül tálalás előtt friss eperrel díszítjük.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mini húsvéti koszorúk mogyoró­krémmel

Gomb-keksz

vegán

Citromos-ricottás rizsfelfújt

Lekváros csigák

Palacsintacsíkok birs-mazsola kompóttal

Loukoumades, a görög fánk

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".