• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres-habos szendvicsek

Hozzávalók

  • 12,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipetnyi só
  • 12 dkg Koronás Porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál eperdzsem
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg eper

Elkészítés

Szitáljuk a lisztet egy tálba, szórjuk bele a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és az egész tojásokat. Pár percig elektromos keverővel keverjük simára. Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel kis kerek formákat, majd kanalazzunk bele a tésztából. Forró sütőben (hőlégkeveréses) süssük 160 fokon 10–15 percig. Az elkészült tésztalapokat szedjük ki a sütőformából, és hagyjuk kihűlni. Kenjünk meg dzsemmel egy darab tésztalapot, majd kanalazzunk rá a keményre felvert tejszínből, tetejére tegyünk felszeletelt eperszemeket, majd ismét egy tésztalapot. Tejszínhabbal borítsuk be, és halmozzunk rá az eperszemekből.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Birsalmás kosárka

Banánkenyér

Gesztenyés morzsasüti marcipánnal

Szilvás-diós rétes

Baileys-es töltött csokis keksz

Fűszeres keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".