• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fahéjas cupcake

Hozzávalók

a fahéjas muffinhoz

  • 150 g szobahőmérsékletű vaj
  • 150 g Koronás Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 180 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 160 ml szobahőmérsékletű tej
  • 2-3 tk őrölt fahéj

a mascarponés krémhez

  • 200 g tejszínhab
  • 1 cs habfixáló
  • 300 g mascarpone
  • 70 g Koronás Porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fahéjas cukor

Elkészítés

A vajat a cukorral, a sóval és a vaníliával 2-3 perc alatt  keverjük krémesre, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat.

A lisztet keverjük el a sütőporral, majd a szobahőmérsékletű tejjel felváltva a vajas-tojásos keverékhez keverjük. Ne keverjük túl erősen vagy túl sokáig, különben a muffin összeeshet sütés közben.

Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra felső/alsó hőfokra, és béleljünk ki egy muffinformát 12 db papírtálcával.

A tésztát vegyük kétfelé, az egyik részbe forgassuk bele a fahéjat. Tegyünk egy kanál világos tésztát, majd egy kanál fahéjas tésztát a formákba. A formákat 3/4-ig töltsük meg.

Süssük a sütőben körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára a fahéjas muffinokat, majd hagyjuk teljesen kihűlni őket.

A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük, és rövid ideig hűtőszekrényben tároljuk. (Használhatunk cukrászhabot is, ebben az esetben nem szükséges a habfixáló)

A krémsajtot a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliával röviden krémesre keverjük. Forgassuk bele a tejszínhabot, és öntsük a krémet egy habzsákba.

A fahéjas muffinokra nyomjuk rá a krémet, és szórjuk meg a tetejüket fahéjas cukorral.

A cupcakes körülbelül 2-3 napig eláll a hűtőben, de mindig frissen a legfinomabb.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szőlős-csokis gyümölcskenyér

Citromos-málnás pite

Gyömbéres-citromos brownie cukormázzal

Aszalt gyümölcsös falatok

Finom mákos-túrótorta

Mini húsvéti koszorúk mogyoró­krémmel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".