Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
kb. 15 darabhoz
A tetejére:
A choux (égetett) tésztához:
A sárgabarackos töltelékhez:
A túrótöltelékhez:
Ezen felül:
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. Beletesszük a zsemlemorzsát, és közepes lángon, állandóan kevergetve addig pirítjuk, amíg illatos nem lesz. Majd félretesszük.
A tészta elkészítéséhez a vizet, a tejet, a vajat és a sót egy serpenyőbe tesszük, és kevergetve melegítjük, amíg a vaj teljesen felolvad.
Forrás előtt, folyamatosan kevergetve, fokozatosan hozzá adagoljuk a lisztet.
Addig folytatjuk a keverést, amíg a keverék be nem sűrűsödik, és minden jól össze nem áll. Egy tésztakaparóval mindig nyomjuk a keveréket kívülről a közepére.
Amint világos színű réteg képződik a tészta alján, vegyük le a tűzről.
Ezután hagyjuk a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, legalább fél percig. A tésztakeveréket egy sima vagy csillag alakú díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük.
Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra, felső/alsó sütéssel, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. Kb. 10 cm hosszú csíkokat nyomunk a tepsire, és megszórjuk a vajas morzsával. Kb. 25-30 percig sütjük, amíg az alsó harmaduk aranybarnára sül.
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk. A befőzőcukorral és a vaníliával egy kis lábosba tesszük, jól összekeverjük, és állandóan kevergetve felforraljuk. Hagyjuk, hogy a sárgabarack kb. 2-3 percig puhuljon, majd levesszük a tűzről.
A túrótöltelékhez az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük, és közepes sebességgel keményre verjük.
Az ekler fánkokat vízszintesen félbe vágjuk, és megtöltjük a túrókrémmel. Ráteszünk 1-2 teáskanálnyi főtt sárgabarackot, majd ráhelyezzük a tetejét.
Frissen a legfinomabb.
Recept nyomtatás vagy megosztás