• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Fahéjas diólikőr

Hozzávalók

  • 10 db zöld dió
  • 2 liter vodka
  • 2 db egész fahéjrúd
  • 2 db citrom héja
  • 3 db szegfűszeg
  • 50 dkg Koronás Kandiscukor

Elkészítés

A diólikőrt június hónapban tudjuk elkészíteni, ilyenkor a legalkalmasabb a dió a likőrkészítéshez. Szeleteljük fel a diókat, majd tegyük egy jól zárható, nagyobb méretű befőttesüvegbe. Adjuk hozzá a kettétört fahéjat, a szegfűszeget és a citrom vékonyan levágott héját. Szórjuk rá a kandiscukrot, majd az egészet öntsük fel a vodkával. Zárjuk le jól az üveget, majd rázzuk alaposan össze. Tegyük hűvös és sötét helyre. Hetente egyszer rázzuk meg az üveget, hogy a cukor és a fűszerek jó alaposan elkeveredjenek. Karácsony előtt szűrjük át damasztruhán, majd töltsük kisebb méretű üvegekbe.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Narancsos csokoládélikőr

Kurkumás Latte

Almás-banános turmix

Citrus-szőlő puncs

alkoholmentes

Gránátalmás ciderpuncs

Forró csokoládé

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".