• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fahéjas karika

Hozzávalók

Kb. 50 karikához

  • 250 g vaj
  • 100 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom (a tésztába a reszelt héja, a mázhoz a leve)
  • 1/2 tk fahéj
  • 250 g liszt
  • 2 tojássárgája
  • 120 g darált mandula

A cukormázhoz

  • 200 g Koronás Porcukor
  • 3 ek citromlé
  • 1 ek víz

Elkészítés

A tésztához az összes hozzávalót összekeverjük és sima tésztává gyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztából formázzunk egy kb. 2 cm vastag tekercset, melyből vágjunk 0,5 cm vastag szeleteket. A szeletekből sodorjunk kézzel kis rudakat, majd hajtsuk őket karikába és kissé nyomkodjuk meg. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. 

A karikákat 180 fokra előmelegített sütőben a középső rácson kb 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Jól keverjük ki a porcukrot a citromlével, vízzel a cukormázhoz. A megfelelő állag eléréséhez, adagoljuk fokozatosan a citromlevet és a vizet. 

A karikákat villával belemártjuk a fehér mázba, lecsepegtetjük és hagyjuk megszáradni.

Tipp: A porcukrot valódi vaníliarúddal zárjuk egy pohárba néhány napig, és máris kész a legfinomabb vaníliás cukor.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sósmogyorós karamellpite

Mogyorókrémes habcsók

Csokis kifli

Citromos-túrós kevert süti

Duplacsokis-narancsos cantuccini

Karácsonyi kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".