• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Fahéjas szilvalekvár recept

Hozzávalók

  • 1,5 kg szilva
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 3:1
  • 2 rúd fehéj
  • 1 dl mandulalikőr

Elkészítés

A szilvákat megmossuk, majd kimagozzuk. Kisebb kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fahéjrudakat, majd rászórjuk a befőzőcukrot. Lassú lángon állandóan kevergetve főzzük, míg felforr, de vigyázzunk, mert hamar leéghet! További 12–15 percig főzzük, és utána hozzáöntjük a mandula likőrt is. Forralunk egyet rajta, majd üvegekbe töltjük. Lezárjuk, és 5 percre fejre fordítjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Barackos almalekvár

Egreslekvár

Papayalekvár

Vörösáfonya-lekvár

Fűszeres mandarinlekvár

Szőlő lekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".