• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Fahéjas-vaníliás töltött briós

Hozzávalók

  • 160 g liszt
  • 170 g rétesliszt
  • 1,5 teáskanál instant élesztő
  • 40 g Koronás Porcukor
  • fél csapott evőkanál só
  • 3 db nagy tojás
  • 60 ml víz
  • 60 g puha vaj
  • 0,31 l tej
  • 110 g Koronás Kristálycukor
  • 35 g liszt
  • 0,5 teáskanál só
  • 4 db tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliaesszencia
  • 180 g joghurt
  • 120 g Koronás Kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

A dagasztógépben keverjük össze a liszteket, élesztőt, sót, tojásokat és a vizet. Kb. 3 perc alatt dolgozzuk össze a hozzávalókat. Száraz, merev tésztát fogunk kapni. Alacsony sebességen adjuk hozzá a vajat kis darabokban. Akkor adjuk hozzá a következő darabot, mikor az előzőt már „felvette” a tészta. Kb. 10–15 perc alatt dolgozzuk ki a tésztát teljesen. Szép puha, selymes tésztát kell kapnunk. A tésztát helyezzük egy légmentesen lezárt dobozba és tegyük a hűtőbe egy éjszakára. A vaníliakrémhez a tejet tegyük fel főni. Közben egy másik tálban keverjük össze a cukrot, lisztet és sót. Egy harmadik tálban a tojássárgákat keverjük ki. Mikor elkezd forrni a tej, nagyon vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk a tojássárgához, majd a sárgájás-tejes keveréket öntsük a lisztes cukorra. Tegyük vissza az egészet a tűzhelyre és habverővel folyamatosan keverve főzzük addig, míg sűrű puding lesz. Keverjük hozzá a vaníliát is, majd vegyük le a tűzhelyről. Egy légmentesen záró dobozban ezt is tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Másnap a sütés következik. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és papírozzunk le egy sütőlemezt. A tésztát nyújtsuk ki egy 10x20 cm-es négyzetre, majd vágjuk fel 2x4 db egyenlő részre. Húzzuk szét a darabokat kb. 12 cm átmérőjű körökké. A belső részük a köröknek elég vékonyak, míg a szélek vastagabbak legyenek. 4 db-ot tudunk majd egyszerre sütni a gáztepsin. Minden tészta közepére rakjunk 2 evőkanál vaníliakrémet, arra pedig joghurtot. Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a fahéjat. Szórjuk meg vele alaposan a briósok felületét. 180 fokon légkeverés nélkül 25–30 perc alatt el is készül.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos répakuglóf

Citromos-ricottás rizsfelfújt

Képviselőfánk

Baracklekváros golyók cukormázzal

Hot Cross Bun

Mogyorós kiflik

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".