• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fekete-erdő tartlet

Hozzávalók

kb. 6-8 darabhoz

A tésztához:

  • 240 g búzaliszt
  • 160 g hideg vaj (darabokra vágva)
  • 80 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál hideg tej

A töltelékhez:

  • 250 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 75 g mascarpone
  • 60 g Koronás Porcukor
  • 100 g cseresznyebefőtt (töltőtömeg)
  • 5-6 evőkanál cseresznyelekvár
  • 20 ml rum
  • 50 g csokoládémáz a díszítéshez vagy csokireszelék a szóráshoz

Elkészítés

A tészta elkészítése

Először a tészta valamennyi hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és egy konyhai robotgép keverőlapátjával, vagy egy kézi mixer tésztakampójával vagy a kezünkkel gyorsan sima tésztává gyúrjuk.

Ezután lisztezett munkafelületen a kezünkkel golyót formázunk a tésztából, laposra nyomkodjuk, lefedjük, és a hűtőben legalább 45 percig pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, felső/alsó sütéssel.

Ezután az omlós tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és tartlet formákba nyomkodjuk (lehetőleg magasított oldalú formákba). A formákat nem kell zsírozni, mivel a leveles tészta sok vajat tartalmaz, ezért sütés után könnyen kivehető.

Egy kis villával többször megszurkáljuk a tésztalapokat, és előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük.

Ezután a sütő hőfokát 180 °C-ra csökkentjük, és a tartleteket további 5 percig sütjük. Ha a tészta széle kicsit befelé hajolna, még forrón, egy kis pohár segítségével óvatosan visszanyomhatjuk.

Hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni.

A töltelék elkészítése

A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, és rövid időre félretesszük.

A mascarponét a cukorral a legalacsonyabb fokozaton krémesre keverjük.

Ezután a mascarpone és a cukor keverékét kézzel a tejszínhabhoz keverjük.

A Fekete-erdő tartlet utolsó simításai

A cseresznyét lecsepegtetjük, és félbevágjuk.

A cseresznyelekvárt egy kis rummal összekeverjük, és a kihűlt omlós tésztalapokra kenjük.

Ezután a félbe vágott cseresznyéket egyenletesen elosztjuk a lapokon, majd rásimítjuk a mascarpone krémet.

Díszítsük a Fekete-erdő tartleteket friss cseresznyével és egy kis csokoládémázzal vagy csokoládéreszelékkel, és hagyjuk állni a hűtőben kb. 1-2 órán át.

Tipp: A kis tartletek helyett süthetünk egy nagy Fekete-erdő tortát is.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mézeskalács keksz

Gyümölcsös morzsasüti

Meggyes sütemény fahéjas morzsával

Hot Cross Bun

Diós krémes süti

Sajtfánk

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".