• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fekete-erdő tartlet

Hozzávalók

kb. 6-8 darabhoz

A tésztához:

  • 240 g búzaliszt
  • 160 g hideg vaj (darabokra vágva)
  • 80 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál hideg tej

A töltelékhez:

  • 250 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 75 g mascarpone
  • 60 g Koronás Porcukor
  • 100 g cseresznyebefőtt (töltőtömeg)
  • 5-6 evőkanál cseresznyelekvár
  • 20 ml rum
  • 50 g csokoládémáz a díszítéshez vagy csokireszelék a szóráshoz

Elkészítés

A tészta elkészítése

Először a tészta valamennyi hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és egy konyhai robotgép keverőlapátjával, vagy egy kézi mixer tésztakampójával vagy a kezünkkel gyorsan sima tésztává gyúrjuk.

Ezután lisztezett munkafelületen a kezünkkel golyót formázunk a tésztából, laposra nyomkodjuk, lefedjük, és a hűtőben legalább 45 percig pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, felső/alsó sütéssel.

Ezután az omlós tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és tartlet formákba nyomkodjuk (lehetőleg magasított oldalú formákba). A formákat nem kell zsírozni, mivel a leveles tészta sok vajat tartalmaz, ezért sütés után könnyen kivehető.

Egy kis villával többször megszurkáljuk a tésztalapokat, és előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük.

Ezután a sütő hőfokát 180 °C-ra csökkentjük, és a tartleteket további 5 percig sütjük. Ha a tészta széle kicsit befelé hajolna, még forrón, egy kis pohár segítségével óvatosan visszanyomhatjuk.

Hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni.

A töltelék elkészítése

A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, és rövid időre félretesszük.

A mascarponét a cukorral a legalacsonyabb fokozaton krémesre keverjük.

Ezután a mascarpone és a cukor keverékét kézzel a tejszínhabhoz keverjük.

A Fekete-erdő tartlet utolsó simításai

A cseresznyét lecsepegtetjük, és félbevágjuk.

A cseresznyelekvárt egy kis rummal összekeverjük, és a kihűlt omlós tésztalapokra kenjük.

Ezután a félbe vágott cseresznyéket egyenletesen elosztjuk a lapokon, majd rásimítjuk a mascarpone krémet.

Díszítsük a Fekete-erdő tartleteket friss cseresznyével és egy kis csokoládémázzal vagy csokoládéreszelékkel, és hagyjuk állni a hűtőben kb. 1-2 órán át.

Tipp: A kis tartletek helyett süthetünk egy nagy Fekete-erdő tortát is.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tiramisu Taco

Marcipános-lekváros leveles

Málna-áfonya crème brûlée

Mogyorós-zabpelyhes bonbon

Húsvéti fészkek

Lekváros csigák

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".