• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Marcipános-lekváros leveles

Hozzávalók

  • 2 cs leveles tészta
  • 2*12,5 dkg marcipán 
  • 2*2 ek lekvár (barack, málna, eper)
  • Koronás Porcukor a szóráshoz
  • 1 tojássárgája a kenéshez
     

Elkészítés

A leveles tésztát kinyújtjuk, a marcipán felét akkorára nyújtjuk porcukros felületen, amekkora a leveles tészta fele keresztben. A leveles tészta felére emeljük a marcipánt. Megkenjük lekvárral, majd a leveles tészta másik részét ráhajtjuk, mint egy könyv borítóját. Körben lenyomkodjuk, kiszaggatjuk karácsonyi formákkal. (Ezeket célszerű meglisztezni szaggatás előtt) Megkenjük a formákat tojássárgájával és 180 fokos sütőbe toljuk sütőpapírral bélelt sütőlemezen. 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sütőtökös muffin pókhálóval

Túrós-mascarponés torta

bodzával és rózsaszirmokkal

Mákos golyók lekvárral

Aranygaluska

Duplacsokis-narancsos cantuccini

Áfonyás rakott kifli

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".