Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
egy 22 cm átmérőjű tortaformához
A tortaalaphoz:
A túrókrémhez:
A mázhoz:
A díszítéshez:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra, légkeveréssel. Beteszünk egy vízzel teli hőálló formát (amely mellé később a tortaforma kerül) a sütőbe.
Felolvasztjuk a vajat a tortaalaphoz. A vajas kekszet elektromos konyhai aprítóval összemorzsoljuk, vagy egy zacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük. Egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal, a cukorral és a fahéjjal. A keveréket a tortaformába öntjük, és lenyomkodjuk, hogy szilárd tortaalapot képezzen.
A túrókrémhez a túrót és a krémsajtot a cukorral rövid ideig keverjük. Egyenként beletesszük a tojásokat. A tejszínt a pudingporral kemény habbá verjük, és lazán beledolgozzuk a túrós keverékbe.
A formába öntjük a krémet. Hozzáadjuk a két evőkanál mákot a túrós keverékhez, és egy kanállal durván a felső rétegbe keverjük, és elsimítjuk.
Kb. 45 perc sütési idő után kivesszük a sütőből, és 10 percig hűlni hagyjuk. Ne kapcsoljuk ki a sütőt!
A tejfölt és a cukrot simára keverjük, és óvatosan a meleg túrós-mákos krémre kenjük. További 10 percig sütjük, majd a kikapcsolt, nyitott sütőben hagyjuk hűlni körülbelül egy órát, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt friss fügével, gránátalmával, mentalevéllel és rozmaringágakkal díszítjük.
Megjegyzés: A vízgőz biztosítja, hogy a felületen nem keletkeznek repedések.
Tipp: Tálaljuk párolt szilvával!
Recept nyomtatás vagy megosztás