• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Joghurtos kevert süti

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 200 g sima liszt
  • 120 g rétes liszt
  • 130 g Koronás Kristálycukor
  • 350 g joghurt
  • 100 g olívaolaj
  • 2 tojás
  • 9 g sütőpor
  • 1 narancs héja és leve
  • csipet só

Kandírozott narancs:

  • 500 g vérnarancs
  • 150 g kristálycukor
  • 120 g víz
  • 1 vaníliarúd
  • csipet só

 

Elkészítés

A kétfajta lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a narancshéjat kimérjük egy tálba, és szárazon összekeverjük. Adjuk hozzá a joghurtot, az olivaolajat, a narancslevet, majd spatulával vagy kézi habverővel keverjük simára. Egy tortaformát béleljünk ki papírral, öntsük bele a masszát, és 160°C-on kb 30 perc alat készre sütjük (végezzünk tűpróbát).  A piskótát hagyjuk kihűlni a formában, majd késsel óvatosan lazítsuk meg és tegyük tálalótányérra. A narancsot alaposan megmossuk, és éles késsel 7-8 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy nagy fazék aljára tesszük a vaníliarúddal, megsózzuk és ráöntjük a kristálycukrot. Felöntjük vízzel, és közvetlenül a felületére sütőpapírból kivágott kört teszünk, ami az összes narancsot beborítja. Nagyon alacsony lángon főzzük körülbelül 30 percig, amíg a folyadék nagy része elpárolog. Hagyjuk rövid ideig hűlni az edényben, majd óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket még melegen. A kihűlt süteményt dekoráljuk a hideg narancsszeletekkel, és locsolhatunk rá egy kevés szirupot is.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mákos vaníliás kifli

Csokoládés brownie karamell­habbal

Vegán rácsos keksz

Panettone

Diós répatorta

Epres piskótarolád

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".