• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Homoktövis­lekvár

Hozzávalók

  • 1 kg bogyós homoktövis
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 0,14 kg Koronás Kristálycukor

Elkészítés

A bogyókat alaposan mossuk át, csepegtessük le, majd keverjük össze a cukorral, és a Koronás Befőzőcukorral. Forrástól számítva 15 perc főzés után kész. Az így kapott forró lekvárt azonnal, alaposan passzírozzuk át egy szőrszitán, hogy minden levet és gyümölcshúst kinyerjünk belőle. A héj és a mag kellemetlen íze miatt nem fog kelleni a lekvárba. Addig passzírozzuk, míg csak a száraz mag és héj marad vissza. A kész, átszűrt lekvárt azonnal üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Vörösáfonya-lekvár

Sárgabarack-vanília lekvár

Rumos baracklekvár

Őszibarack­lekvár

Cideres eperlekvár

Rozmaringos málnalekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".