• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Homoktövis­lekvár

Hozzávalók

  • 1 kg bogyós homoktövis
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 0,14 kg Koronás Kristálycukor

Elkészítés

A bogyókat alaposan mossuk át, csepegtessük le, majd keverjük össze a cukorral, és a Koronás Befőzőcukorral. Forrástól számítva 15 perc főzés után kész. Az így kapott forró lekvárt azonnal, alaposan passzírozzuk át egy szőrszitán, hogy minden levet és gyümölcshúst kinyerjünk belőle. A héj és a mag kellemetlen íze miatt nem fog kelleni a lekvárba. Addig passzírozzuk, míg csak a száraz mag és héj marad vissza. A kész, átszűrt lekvárt azonnal üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Őszibarack­lekvár

Konyakos málnás szederlekvár

Ribizlilekvár

Gyömbéres banándzsem

Rumos baracklekvár

Mézes citromos almalekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".