• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Húsvéti palacsinta

Hozzávalók

  • 110 g liszt
  • 1 csipet só
  • 2 db egész tojás
  • 200 ml tej
  • 75 ml víz
  • 50 g olvasztott vaj
  • 1 csapott evőkanál Koronás Porcukor
  • 220 g friss málna, vagy eper
  • 70 g 3:1 Koronás Befőzőcukor

Elkészítés

Először a tölteléket készítsük el. A málnára mérjük a befőzőcukrot és tűzhelyre tesszük. Forrástól számítva 15 percen át forraljuk a dzsemet és kész is. A palacsinta hozzávalóit mérjük egy tálba, majd botmixerrel dolgozzuk össze. A megszokott módon süssük ki a palacsintákat, majd töltsük meg őket a friss lekvárral vékonyan úgy, hogy a feltekert palacsinta 1/3-ad részében ne legyen töltelék. Ez lesz a nyúl füle. Feltekerés után a töltetlen végét vágjuk be a palacsintának egy ollóval, hajtsuk ki a füleit, majd az otthon rendelkezésre álló anyagokból (csokoládé, gyümölcsök, fűszerek) alakítsuk ki a nyúl szemeit, orrát.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Vaníliás-rumos korongok

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Vaníliás korongok csokikrémmel és cukormázzal

Mákos golyók lekvárral

Cukkinis-csokis kuglóf

Sárgabarackos lepény túróval

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".