• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Húsvéti répatorta

Hozzávalók

A répás tésztához:

  • 250 g reszelt sárgarépa
  • 4 tojás
  • 230 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 125 ml olaj
  • 100 g darált mandula
  • 50 g darált dió
  • 175 g liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 50 g keményítő
  • 1 tk fahéj

A krémhez:

  • 290 g Koronás Porcukor
  • 150 g puha vaj
  • 500 g krémsajt
  • 10-20 ml felvert tejszínhab

A csokoládé bevonathoz:

  • 200 g csokoládé
  • 20 g kókuszolaj (olaj)

Elkészítés

A tésztához hámozzuk meg és reszeljük finomra a sárgarépát, közben melegítsök elő a sütőt 170 ° C-ra. A tojásokat a barna cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá olajat. Keverjük össze egy tálban a mandulát, a diót, a lisztet, a sütőport és a kukoricakeményítőt, majd óvatosan adjuk a tojásos részhez és végül keverjük hozzá a reszelt sárgarépát. Töltsük a tésztát a kivajazott és lisztezett kapcsos formába vagy süteménygyűrűbe (optimális átmérő: 20 cm, magas torta esetén), és süssük kb. 40-45 percig. Miután kivettük, hagyjuk a formában kihűlni. 

A krémhez használjuk puha vajat. Keverjük át a puha vajat, majd kanalanként adjunk hozzá porcukrot. Keverjük hozzá adagonként a hideg krémsajtot, míg krémes állagot nem kapunk. Szükség szerint keverjünk hozzá 10-20 ml tejszínhabot is.

A csokoládé mázhoz lassan olvasszuk fel a csokoládét a kókuszolajjal (vagy sima olajjal). Hagyjuk kissé kihűlni, amíg a csokoládé már nem lesz folyós, de még kenhető marad.

A torta díszítése
A kihűlt sárgarépatortát vágjuk három lapra, és kenjük meg a krémmel a lapokat úgy, hogy maradjon a torta bevonására is. Mielőtt a csokoládéval díszítenénk tegyük egy pár percre a hűtőbe. A torta díszítéskor belülről kifelé haladva kenjük szét a csokoládét, hogy az oldalaira kifusson a maradék olvasztott csokoládé. Tetejét díszíthetjük csokitojásokkal.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Koronás Cukor karácsonyi sütemény

Mandulás áfonyás torta fehércsokis krémmel

Kókuszos habcsóktorta

Rusztikus almatorta fahéjas cukormázzal

Almás sajttorta Mézivel

Dupla csokikrémes torta

Epres bodza tarte

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".