• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Húsvéti répatorta

Hozzávalók

A répás tésztához:

  • 250 g reszelt sárgarépa
  • 4 tojás
  • 230 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 125 ml olaj
  • 100 g darált mandula
  • 50 g darált dió
  • 175 g liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 50 g keményítő
  • 1 tk fahéj

A krémhez:

  • 290 g Koronás Porcukor
  • 150 g puha vaj
  • 500 g krémsajt
  • 10-20 ml felvert tejszínhab

A csokoládé bevonathoz:

  • 200 g csokoládé
  • 20 g kókuszolaj (olaj)

Elkészítés

A tésztához hámozzuk meg és reszeljük finomra a sárgarépát, közben melegítsök elő a sütőt 170 ° C-ra. A tojásokat a barna cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá olajat. Keverjük össze egy tálban a mandulát, a diót, a lisztet, a sütőport és a kukoricakeményítőt, majd óvatosan adjuk a tojásos részhez és végül keverjük hozzá a reszelt sárgarépát. Töltsük a tésztát a kivajazott és lisztezett kapcsos formába vagy süteménygyűrűbe (optimális átmérő: 20 cm, magas torta esetén), és süssük kb. 40-45 percig. Miután kivettük, hagyjuk a formában kihűlni. 

A krémhez használjuk puha vajat. Keverjük át a puha vajat, majd kanalanként adjunk hozzá porcukrot. Keverjük hozzá adagonként a hideg krémsajtot, míg krémes állagot nem kapunk. Szükség szerint keverjünk hozzá 10-20 ml tejszínhabot is.

A csokoládé mázhoz lassan olvasszuk fel a csokoládét a kókuszolajjal (vagy sima olajjal). Hagyjuk kissé kihűlni, amíg a csokoládé már nem lesz folyós, de még kenhető marad.

A torta díszítése
A kihűlt sárgarépatortát vágjuk három lapra, és kenjük meg a krémmel a lapokat úgy, hogy maradjon a torta bevonására is. Mielőtt a csokoládéval díszítenénk tegyük egy pár percre a hűtőbe. A torta díszítéskor belülről kifelé haladva kenjük szét a csokoládét, hogy az oldalaira kifusson a maradék olvasztott csokoládé. Tetejét díszíthetjük csokitojásokkal.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Joghurttorta málnával, barackkal

Répatorta

mascarpone krémmel

Eper mousse torta

Fordított karamellás körtetorta

Narancsos-almás répatorta sajtkrémmel

Mézes málnatorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".