Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Adagok száma: 12
Elkészítési idő: 40 perc (hűtési idő nélkül)
A tésztához:
A bodzakrémhez:
A díszítéshez:
Valamint:
A tészta:
A hideg vajat kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
A tésztát fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű tortaformát.
A tésztát kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságúra, és a tortaformába tesszük. Jól odanyomkodjuk az oldalához, majd a felesleget éles késsel levágjuk. Villával többször megszurkáljuk. A tésztával „kibélelt” tortaformát 20 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel.
A tésztára sütőpapírt terítünk, nehezékként ráterítjük a hüvelyeseket, majd előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután levesszük a hüvelyeseket, és további 10 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A bodzakrém:
A fehér csokoládét nagyobb darabokra vágjuk.
A habtejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a durvára vágott fehér csokoládét, és felolvasztjuk benne. Az edényt levesszük a tűzről, és a keveréket hagyjuk kihűlni.
A zselatinlapokat néhány percig hideg vízbe áztatjuk.
Egy tálban összekeverjük a krémsajtot a görög joghurttal és a bodzaszörp felével.
A bodzaszörp másik felét meglangyosítjuk. A zselatinlapokat jól kinyomkodjuk, és feloldjuk a szörpben. Elkeverünk benne 4 evőkanál krémsajtos-joghurtos krémet, majd belekeverjük a maradék krémsajtos-joghurtos keverékbe.
Hozzáadjuk a kihűlt tejszínhabos csokoládékeveréket, és a hozzávalókat jól elkeverjük.
Összeállítás:
A bodzakrémet a kihűlt tésztára kenjük, majd a bodzavirágos tortát lehetőleg egy éjszakára, de legalább 5 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt felezett eperrel és bodzavirággal díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás