• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Joghurttorta málnával, barackkal

Hozzávalók

  • 13 dkg alma
  • 13 dkg finom szemű zabpehely
  • 1 evőkanál Koronás Porcukor

A krémhez:

  • 40 dkg nektarin/barack
  • 2–3 evőkanál Koronás Porcukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 4 dl natúr joghurt
  • 12 lap zselatin
  • 8–10 dkg málna

Elkészítés

Az almát megmossuk, meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a zabpehellyel, a porcukorral és pár percig várunk, hogy a zabpelyhet az alma átnedvesítse. Folpackkal kibélelünk egy kisméretű kapcsos tortaformát és belenyomokodjuk a zabpelyhes almát. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a joghurtot, hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk egymás után és megvárjuk, míg felpuhul. A puha lapokat egy edényben felmelegítjük. A nektarint megmossuk, cikkekre vágjuk és leturmixoljuk, majd a joghurthabhoz keverjük. A krémből keveset a meleg zselatinhoz adunk, majd összekeverjük a zselatint a krémmel. Óvatosan beleforgatjuk a málnát is és a tortaformába merjük a krémet. Egy éjszakát hűtjük. Nektarinnal, málnával díszítve kínáljuk.

TIPP: málna helyett használhatunk áfonyát, ribizlit vagy mindezeket vegyesen

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mákos sajttorta málnazselével

Klementin torta

Sütés nélküli epres zebra torta

Epres-Nutellás torta

Fatörzs torta nyuszikkal

Narancsos-almás répatorta sajtkrémmel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".